ƸӜƷ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

on 8 Ιουλ 2010



Συχνά είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η αντίληψη του ''μπορεί να βλάπτω εμένα αλλά δεν κάνω κακό σε κανέναν'' απλά δεν ισχύει. Με κάθε μας πράξη, σκέψη ή συναίσθημα επηρεάζουμε αυτόματα και το σύνολο. Η μιζέρια, ο θυμός, η κατάθλιψη, η διαστροφή, η λαγνεία, η ζήλια, ο φόβος, το μίσος, το κάπνισμα, οι εξαρτήσεις, το μίσος δεν είναι απλά υπόθεση ενός ατόμου και μόνο.

Με τα ρευστά μας, τα αιθέρια μας, εκεί που καθόμαστε, από εκεί που περνάμε, σε κάθε τι που πιάνουμε αφήνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα για να το βρει μετά κάποιος άλλος, να το φάει, να του κάτσει στην πλάτη, να του φορτώσει την καρδιά, να του ρίξει την διάθεση και με την σειρά του να μεταδόσει αυτή την κατάσταση και σε άλλους.
Ακόμα και οι σκέψεις μας δεν περιορίζονται σε μας, η ενέργεια τους μεταφέρεται μακριά, πολύ μακριά, σε άγνωστους σε εμάς τόπους και εκεί μπορούν να βρουν και να συναντήσουν ανθρώπους και όντα ευάλωτα και να τα επηρεάσουν.

Τίποτα στο σύμπαν δε λειτουργεί από μόνο του και όλα παίζουν το ρόλο τους στο κοσμικό γίγνεσθε, γιατί ο άνθρωπος να αποτελεί εξαίρεση; Γιατί η κατάσταση ενός ανθρώπου να λέμε με αυθάδεια πως είναι απλά ''υπόθεση προσωπική''; Δε θα πρέπει να θυμώνουμε ή να απορούμε με την κατάσταση που βρίσκεται ο πλανήτης μας σήμερα. Δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση των δικών μας νόων, συναισθημάτων και πράξεων που είναι ως επί το πλείστον τοξικά.

Με τον ίδιο τρόπο που φέραμε τα πράγματα ως εδώ, χρησιμοποιώντας τους ίδιους συμπαντικούς νόμους αλλά με την αντίθετη τους εκδήλωση αυτή τη φορα μπορούμε να σκοτώσουμε τον παλαιό μας εαυτό και να θέσουμε νέα θεμέλεια στην εξέλιξη μας ως νοήμονα όντα.

Καλλιεργώντας δηλαδή την καλοσύνη, την υπομονή, το θάρρος, την πιστότητα, την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια, την αγάπη, την ομορφιά, την σοφία, την πνευματικότητα, τη χαρά, την ευγνωμοσύνη, σεβόμενοι τον ίδιο μας τον εαυτό και κατ᾽επέκταση κάθε μορφή ζωής γύρω μας έχουμε τη δυνατότα να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας, το κάρμα μας, τη ζωή και την πορεία μας.

πηγη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...